Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 60-годишен мъж за ...

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 60-годишен мъж за

Задържаха дрогиран шофьор, ранил тежко жена в катастрофа в София

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна вина 60-годишен мъж за шофиране след приложимост на наркотични субстанции и породена злополука с потърпевша жена. Това оповестиха от пресцентъра на Районната прокуратура.

На 19 октомври 2021 година към 17,00 ч. при ръководство на цяр автомобил " Тойота " по бул. " Данаил Николаев " в София, А.А. нарушил разпоредбите за движение по пътищата, като не съобразил скоростта си с атмосферните изисквания, не могъл да спре автомобилa си и осъществил пътнотранспортно произшествие с друга кола.

Вследствие на удара е потърпевша Л.Ч. Жената е със междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на поясен прешлен. Пристигналите на място служители на реда тествали А.А. за алкохол и опиати. Резултатите посочили, че обвиненият е шофирал след приложимост на кокаин и амфетамин.

Образувано е досъдебно произвеждане. Наказанието, планувано в Наказателен кодекс за това закононарушение, е " отнемане от независимост " да период от една до шест години.

Предвид опцията обвиненият да извърши друго закононарушение, прокурор от Софийска районна прокуратура е постановил задържането му за период до 72 часа.

Източник: dir.bg