Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 50-годишен мъж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 50-годишен мъж за
Коментари Харесай

Задържаха мъж за измама, свързана с кремация

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 50-годишен мъж за машинация, обвързвана с кремация.

За времето от 09.01.2022 година до 10.01.2022 година за да набави за себе си имотна полза обвиненият Г.Е. възбудил и поддържал у Й.Б. и М.Б. подвеждане, че трупът на татко им ще бъде кремиран, само че кремация не била осъществена, а трупът на Я.В. бил заровен в землището до гробищен парк на с. Клисура. С тези си дейности обвиненият предизвикал имотна щета на Й.Б. и М.Б. в размер на 1000 лв., който те платили за кремация на татко им.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което е планувано наказване „ отнемане от независимост “ от 1 до 6 години.

Г.Е. е осъждан. Предвид опцията обвиненият да извърши друго закононарушение, прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа.

Предстои на следващия ден, 26.05.2022 година, да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Г.Е.

Досъдебното произвеждане е взето на специфичен контрол от Софийска градска прокуратура. Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР