Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 26-годишен мъж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 26-годишен мъж за
Коментари Харесай

Арестуваха криминално проявен: Обра 3800 лв. от магазин в катедралата „Св. Александър Невски“

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 26-годишен мъж за кражба на пари от църковния магазин в катедралата „ Св. Александър Невски “.

На 06.03.2023 година към 15,00 часа обвиненият М.М. лишил сумата от 3880 лв. от църковния магазин в патриаршеска катедрала храм - монумент „ Св. Александър Невски “ в гр. София. Обвиняемият изчакал дамата, която работи в магазина да излезе от него, взел парите и избягал.

Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото М.М. е осъждан на „ отнемане от независимост “ за идентични закононарушения.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 196, ал.1, т.1, вр. чл.194, алинея 1, вр. чл.29, ал.1, б. „ А “ от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “.

Предвид опцията М.М. да извърши друго закононарушение, той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.    
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР