Софийска опера и балет гастролира с изключителен успех на японска

...
Софийска опера и балет гастролира с изключителен успех на японска
Коментари Харесай

Изключителен успех за Софийска опера и балет на турнето в Япония

Софийска опера и балет гастролира с извънреден триумф на японска сцена. След първите два дни от турнето, публиката е останала възхитена от постановката " Кармен ", дело на шефа на операта маестро Пламен Карталов, разяснява диригентът Кейтаро Харада.


Постановката употребява по забавен метод детайли от древногръцкия спектакъл и японския спектакъл " Но ". Всички мнения са били извънредно позитивни, добави диригентът.
Кейтаро Харада, диригент: Това е доста положително начало на двуседмичното турне на Софийската опера. Всички са доста удовлетворени, има чудесна сила, привършихме два дни в Токио, в този момент отиваме в Нагоя, по-късно се връщаме в " Токио " за " Турандот " и оттова нататък - идващ ден, идващ ден, идващ ден...11 представления.
За Япония идването на Софийската опера е страховит подарък, тъй като България е доста значим сътрудник в допломатическите отношеня, добавя диригентът.
Кейтаро Харада, диригент: Радвам се, че вземам участие в това турне и се усещам като член на фамилията на Софийската опера и балет. Обичам всички, харесва ми да вършим музика дружно и дотук имаме извънреден триумф. Остават още две седмици и се надявам тази сила да се резервира, а турнето да бъде доста сполучливо.
Г-н Карталов е въодушевен от японската просвета, по-конкретно от спектакъл " Но " значително, това проличава и от театралната класификация - извънредно семпла, цветовете са лимитирани до черно, алено - малцина и акцентиращи. Това има огромен резултат - даже самите цветове изиграват една роля и придават атмосфера, което е доста успешно в тази ситуация, ми се коства, разяснява усещанията си от спектакъла Джуничи Нихей, президент на Japan Arts корпорейшън.

" Кармен " е забавна с това, че страстите се редуват в късото време на постановката - ненадейно влюбване, ненадейно разлюбване, ненавист и по този начин нататък - тези интензивни страсти и тяхното периодично повтаряне се изпитват и от групата. Тази група спомага за изпитването на страстта, като че ли ни демонстрира какво има вътре в сърцето на героите.
Джуничи Нихей, президент на Japan Arts корпорейшън: И аз благодаря доста, като японец. За нас, като чуем България, защо се сещаме - несъмнено основната дума най-често е " кисело мляко ", само че в случай че би трябвало да помислим и за нещо друго, това би било несъмнено, розата, българската роза, несъмнено и други неща…но за мен, за нас, едно доста значимо нещо, поради което ценим България, това е българската опера. Тя е нещо извънредно значимо, полезност, която желая да представим на всеки японец. Много съм признателен, за това, че толкоз дълго време към този момент имам опция да се докосна до тази полезност и се надявам от тук нататък и за в бъдеще да продължат нашите сполучливи взаимоотношения, с цел да доближи тази опера и до нашата аудитория.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР