Софийска градска прокуратура води разследване за отвличане на столичен бизнесмен,

...
Софийска градска прокуратура води разследване за отвличане на столичен бизнесмен,
Коментари Харесай

СГП води разследване за отвличане на столичен бизнесмен

Софийска градска прокуратура води следствие за похищение на столичен предприемач, чийто бизнес е обвързван с търговия на криптовалута. Това заяви на брифинг пред медиите Христо Кръстев, прокурор в Софийска градска прокуратура. За момента не е ясно дали предприемачът в действителност е похитен.

За това закононарушение се планува наказване сред 3 и 10 години отнемане от независимост, съобщи Кръстев.

Вчера са осъществени разпити на очевидци. Разследването е докладвано от проверяващ служител на реда от 6-о районно управление (на МВР) на дежурен прокурор в СГП. Поискано е позволение за трафични данни от страна на мобилните оператори по отношение на местонахождението на лицето. В момента се открива къде за последно е включен от клетката мобилният телефон на предприемача.

Установява се дали лицето в действителност е отвлечено. Има подаден сигнал от неговата сестра, която два дни не може да се свърже с него. Няма обаче безапелационни доказателства дали предприемачът е похитен, сподели Кръстев.

От Софийска градска прокуратура и Столична дирекция на вътрешните работи не отхвърлиха, че в обедните часове на 23 май непознато лице е посетило дома му. Повече обстоятелства и условия по случая не бяха дадени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР