Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт за грабеж

...
Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт за грабеж
Коментари Харесай

Измамник взе от 91-годишна баба 2000 лв.

Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт за обир на стара жена, осъществен в изискванията на рисков рецидив.

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвиняване против И. Б., за това, че в изискванията на рисков рецидив е лишил парична сума на стойност 2050 лв..

Според обвинителния акт на 08.09.2021 година, към 12:40 ч., в София, ж. к. „ Христо Смирненски “, потърпевшата С. А., на 91 години, седяла на скамейка зад блока, в който живеела. При нея пристигнал чужд - обвиненият И. Б. и я заговорил. Той бил с дълга изрусена коса, носел защитна маска, покриваща устата и носа му и говорел за себе си в женски жанр. Казал на С. А., че е другарка на дребната ѝ внучка и че има да ѝ връща пари. Пострадалата имала две внучки, заради което му повярвала. Предложила му да ги даде на нея и тя да ги съобщи на внучката, само че И. Б. споделил, че би трябвало да остави записка от кого са и предложил да отидат до жилището ѝ.

Двамата отишли в жилището на потърпевшата, а обвиненият ѝ споделил, че би трябвало да му скапе банкнота от 100 лева С. А. отворила портмоне, в което имало сумата от 2050 лева и извадила от него две банкноти по 50 лева Тогава И. Б. издърпал портмонето от ръцете ѝ, сграбчил и двете банкноти по 50 лева и напуснал жилището. С. А. се обадила на тел. 112 и съобщила за грабежа.

Разследването по делото е извършено от 01 РУ-СДВР под управлението и надзора на СГП. В хода му са разпитани очевидци, осъществени са оглед на местопрестъпление, извършено е различаване, назначени и направени са експертизи и др.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР