Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС)

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС)
Коментари Харесай

Съдят шофьор, убил 14-годишно момиче и ранило негова съученичка на светофар в София

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт против 56-годишния В. Б. за породена гибел на едно лице и междинна телесна щета на друго, като казусът е изключително тежък.

Според обвинителния акт на 13.12.2019 година, към 19:30 ч. обвиненият В. Б. управлявал лек автомобил в София по бул. „ Никола Вапцаров “ с посока на придвижване от ул. „ Атанас Дуков “ към бул. „ Симеоновско шосе “. В региона на спирка на градския превоз скоростта на автомобила било към 67 км/ч при позволена 50 км/ч. В непосредственост имало и учебно заведение.

Автомобилът наближавал пешеходна пътека, маркирана с пътна маркировка. Преди пешеходната пътека се намирала стоп линия, обозначена също с пътна маркировка, а в профил на стоп линията – на тротоара и в тревните площи, била ситуирана светофарна уредба със секции за пешеходци и коли.

Около 15 на брой пешеходци, множеството от които деца, изчаквали позволителен сигнал на светофара, с цел да пресекат бул. „ Н. Вапцаров “, по който се движел автомобилът на обвинения. Сред тези пешеходци били потърпевшите А. К. и Н. М. – и двете на 14 години.

На автобусната спирка също имало към 10 души, множеството от които деца.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР