Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда в Плевен обвинителен

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда в Плевен обвинителен
Коментари Харесай

Tрима полицаи отиват на съд за кражба на цигари за над 2 милиона

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда в Плевен обвинителен акт против Емил Х., Иван Д. и Денислав М. за осъществена от тях кражба в изключително огромни размери.
Те са откраднали тютюневи произведения на обща стойност 2 364 251,95 лева за интервала януари до октомври 2014 година
Били са служители на реда в ОДМВР – Плевен, а Денислав М. е заемал длъжността „ проверяващ служител на реда “. Бил е и шеф на Второ районно управление (на МВР) на МВР-Плевен.
Покрай работата си тримата причинители са знаели, че в мобилизационна база за военновремеви дейности на ОДМВР-Плевен, намираща се в землището на с. Згалево, се съхраняват 621 745 кутии цигарени произведения без бандерол, конфискувани като материални доказателства по досъдебно произвеждане за държане на склад на акцизни артикули без бандерол.
Мобилизационната база се стопанисва от дирекция „ Отбранително-мобилизационна подготовка “ – Министерство на вътрешните работи и достъпът до пространствата в нея се осигурявал посредством непоколебим пропускателен режим.
През есента на 2013г. те решили да извършат кражбата и с цел да улеснят достъпа си до базата, съдействали там да бъде назначен като защита техен прочут, който не бил осведомен с желанията им.
През идващите месеци, съобразявайки по кое време познатият им е на промяна, те влизали в склада и изнасяли кашони с цигари, които по-късно продавали. Така лишили общо 382 134 броя кутии цигари от друга марка без бандерол.
Действията им били разкрити през месец март 2016 година при осъществена инспекция на материалните доказателства по воденото досъдебно произвеждане.
Тримата причинители са отстранени от служба.
Ако бъдат приети за отговорни те могат да получат наказване „ отнемане от независимост „ от 10 години до 20 години и конфискация на цялото или част от имуществото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР