Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор да внесе

...
Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор да внесе
Коментари Харесай

Прокуратурата иска още един депутатски имунитет

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на основния прокурор да внесе стимулирано искане до Народното събрание  за предоставяне на позволение за привличане към наказателна отговорност на Д. А., народен представител в 49-ото Народно събрание.

Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Предложението е направено от наблюдаващия прокурор в СГП по отношение на формирано на 31.05.2023 година досъдебно произвеждане. Според магистратът събраните доказателства са задоволителни за привличане в качеството на обвинен на Д. А. за закононарушение по член 150, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на следствието са събрани доказателства за това, че на 07.05.2023 година, в с. Бистрица, Д. А. посредством приложимост на мощ направил дейности, за да възбуди полово предпочитание без съвукупление във връзка с лице, навършило 14-годишна възраст .

Като депутат Д. А. е " лице с имунитет ". Наказателно-процесуален кодекс открива възбрана да се притегля като обвинен лице с имунитет. Съобразно член 220, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс наказателно гонене против лице с имунитет може да се организира едвам след отпадане на имунитета.

С оглед наредбата на член 70, алинея 1 от Конституцията на Република България, за привличането му в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение от общ темперамент, е належащо позволение на Народно събрание, а когато то не заседава - на ръководителя на Народно събрание.

В 49-ото Народно събрание има трима народни представители с букви Д.А . Това са Димитър Аврамов от Движение за права и свободи и Десислава Атанасова и Даниел Александров от ГЕРБ.

Припомняме, че държавното обвиняване към този момент изиска няколко депутатски имунитета през последните месеци. непринудено с имунитета си и му бе. Гешев изиска, само че той отхвърли да го даде непринудено. Обвинител номер едно внесе искане за събаряне на имунитетите на  Държавното обвиняване изиска и, с цел да продължи следствието си против него за търговия с въздействие. Под ударите на прокуратурата попадна и.
 Прокуратурата предложи на Гешев да изиска имунитета на Кирил Петков
Прокуратурата предложи на Гешев да изиска имунитета на Кирил Петков

Предложението е направено по отношение на досъдебно произвеждане по отношение на декларация за гражданство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР