Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на А. Ш. за

...
Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на А. Ш. за
Коментари Харесай

Обвинение за подкуп, телесна повреда на полицейски органи и държане на наркотици е внесено в съда от СГП

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвиняване на А. Ш. за закононарушения по член 304а, прочие 1-во, алт. 3, вр. с член 304, алинея 1 от НК; член 131, алинея 2, прочие 4, вр. алинея 1, т. 4, прочие 3, вр. член 130, алинея 2, вр. алинея 1 от НК; и член 354а, алинея 5, вр. с алинея 3, прочие 2-ро, т. 1, прочие 1-во от Наказателен кодекс.

Според събраните в хода на следствието доказателства на 12.07.2019 година, към 09:15 ч., в гр. София, ж.к. „ Студентски град “ полицейски инспектори от 07 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи спрели за инспекция моторно транспортно средство, ръководено от А. Ш. Обвиняемият, виждайки полицейския автомобил, почнал да бърка в джобовете на панталоните си, извадил от тях полиетиленово пликче с коноп и го пъхнал в предната част на панталоните си. Полицаите се легитимирали, поискали документите за идентичност на обвинения, създали информация по телефона и разбрали, че А. Ш. е осъждан. На въпрос дали носи в себе си неразрешени от закона движимости, обвиненият бръкнал в панталоните си, извадил и изхвърлил на земята пликчето с коноп и дал отговор негативно. Полицаите пристъпили към задържането му, при което А. Ш. оказал гневна опозиция. Въпреки че бил повален на земята, съумял с коляно да удари единия служител на реда в лицето, вследствие на което му предизвикал кръвоизлив в носа. С другия си крайник обвиненият нанесъл удари в крайници и ръката на другия служител на реда. След това А. Ш. предложил на чиновниците на реда пари, с цел да го пуснат и да не го задържат.

Разследването по делото е извършено от 07 РУ-СДВР под управлението и надзора на СГП. В хода му са разпитани очевидци, осъществен е оглед на местопрестъпление, приобщени са материални доказателства, назначени и направени са експертизи, извършени са и други дейности по събиране и инспекция на доказателства.

Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото от Софийски градски съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР