Софийска градска прокуратура проверява дейността на „Български пощи“ ЕАД по

...
Софийска градска прокуратура проверява дейността на „Български пощи“ ЕАД по
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява „Български пощи“

Софийска градска прокуратура ревизира активността на „Български пощи“ ЕАД по сигнал за длъжностни и компютърни закононарушения във връзка непозволен достъп до осведомителната система на сдружението, оповестяват от държавното обвиняване. 

Изискана е информация от ДАНС, ГДБОП, ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи дали правят инспекция за хакерската офанзива на Български пощи.

От „Български пощи“ е изискана информация какъв е редът за погашение на пенсии след настъпилия срив в осведомителната система.

Преди днешното съвещание на Висшия правосъден съвет в София основният прокурор Иван Гешев позволи по случая да се стигне и до разпит на министри:

„И съм сигурен, че сътрудниците ще извършат в цялост всичко належащо, а, в случай че е належащо, ще разпитат съответните министри и съответните длъжностни лица от „Българските пощи“.

Цитираните имена в сигнала, по който работи прокуратурата се на Калина Константинова, която дава отговор за „Български пощи“ и на Николай Събев поради изказванията в обявата, че той се възползва от проблемите на Пощите посредством частната си компания.

Ще се ревизира както хакерската офанзива, по този начин и тези изказвания за длъжностни закононарушения, добави Гешев.

По мотив анонса, изработен от основния прокурор Иван Гешев, че Константинова и Събев могат да бъдат разпитани поради инспекция на прокуратурата в „Български пощи“, представителят на държавното управление Лена Бориславова разяснява:

„По отношение на разпита на хора от кабинета, както знаете, това няма да е изключение за българската прокуратура в този мандат на държавното управление, тъй че ние още веднъж ще сме подготвени да спомагаме по всевъзможен метод за откриване на всевъзможни офанзиви, проблеми и престъпност“.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР