Софийска градска прокуратура е възложила извършване на проверка с цел

...
Софийска градска прокуратура е възложила извършване на проверка с цел
Коментари Харесай

СГП е разпоредила на БАБХ извършване на проверка на предлагани в търговската мрежа хранителни продукти

Софийска градска прокуратура е упълномощила осъществяване на инспекция за осъществяване на генерална предварителна защита по отношение на неточни практики от страна на търговци, производители и други лица по веригата на доставяне в комерсиалната мрежа.

Поводът за това са станали голям брой изявления в електронни медии за недобросъвестна комерсиална процедура за продажба на ярешко месо вместо агнешко. Предвид нарасналото търсене за великденските празници на обичайните артикули - агнешко месо, яйца, в това число боядисани, както и на багра за яйца, СГП е разпоредила на Областната дирекция по сигурност на храните - град София осъществяване на незабавна инспекция. Същата следва на инцидентен принцип да дефинира търговски обекти, предлагащи горните артикули, които да инспектира на място. Контролните органи ще ревизират произхода и вярното предпазване на първични материали и храни, правилното им етикиране и маркировка. Указано е за всеки тестван обект да се изготвя умишлен отчет, включващ данни, както за установените нарушавания, за които са били формирани актове, по този начин и за открити данни за осъществено закононарушение от общ темперамент.

БАБХ стартира засилени инспекции поради Великден и Гергьовден

В период до 24.04.2020 година систематизиран отчет за подхванатите дейности по предоставената инспекция следва да бъде предаден в Софийска градска прокуратура, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР