Софийска градска прокуратура даде на съд строителен инженер за инцидент

...
Софийска градска прокуратура даде на съд строителен инженер за инцидент
Коментари Харесай

Инженер отива на съд за смъртта на охранител на строителен обект в парламента

Софийска градска прокуратура даде на съд строителен инженер за случай в Народното събрание през 2018 година. От държавното обвиняване показват, че Ангел Митев ще дава отговор за породена гибел по несъобразителност заради немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

Според следствието през 2016 година било учредено гражданско сдружение за ремонт и преустрояване на зала „ Света София “ в пленарна зала в постройката на Народното събрание (НС). Става дума за постройката на някогашния.

След като бил подписан контракт за ремонта на обекта, Митев бил избран за механически началник. Той е с подготовка на строителен инженер по структури и промишлени, жилищни и публични здания.

Един от охранителите на обекта бил 25-годишният Даниел Тасев. На 6 юли 2018 година следобяд той се явил на работа според одобрения график. Вечерта влезнал самичък в строителния обект през входа откъм вътрешния двор на Народно събрание. Отишъл до отвор за монтаж на вентилационна решетка. Съоръжението не било обозначено като рисково.

Младежът седнал върху шахтата. В един миг тялото му се отклонило наляво през отвесния отвор за монтаж към хоризонталния отвор в плочата. За да възвърне равновесието си Даниел се завъртял надясно, опитал да се хване, само че не съумял и паднал през отвора за монтаж и отвора в плочата.

От рухването момчето получило няколко тежки контузии, които довели до остра дихателна и сърдечно-съдова непълнота, от която на място настъпила гибелта му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР