София. Започва работа по най-спешните за прецизиране текстове на Закона

...
София. Започва работа по най-спешните за прецизиране текстове на Закона
Коментари Харесай

Започва работа по най-спешните за прецизиране текстове на Закона за устройство на територията

София. Започва работа по най-спешните за прецизиране текстове на Закона за устройство на територията. Това стана ясно на работна среща, извършена през днешния ден по покана на министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството .

В нея участваха Илиян Терзиев – ръководител на УС на Камарата на строителите в България, представители на Камарата, проф. Тодор Булев – ръководител на УС на Съюза на архитектите в България, проф. Борислав Борисов от Камара на архитектите в България, Георги Шопов – ръководител на Националната асоциация на строителните бизнесмени, Борис Милчев – юридически съветник, юрист Румяна Ножарова, специалисти от ведомството.

Разпоредбите, които ще подлежат на преразглеждане, са свързани с последните влезнали в действие промени на Закона за устройство на територията, които основават усложнения в работата на строителния отрасъл. Те касаят използването на условията за регулация, краткотрайни и поставяеми обекти, озеленяване и други.
В период до 28 юни браншовите организации би трябвало да показват в министерството своите оферти за прецизиране на тези и други разпореждания от закона. Експерти на министерството ще ги обобщят, след което ще се състои нова среща за разглеждане на съответни текстове. След прекосяване на нужните подготвителни процедури, предложенията за смяна на закона ще бъдат подложени и на публично разискване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР