София започва нов мащабен ремонт, който ще продължи няколко години

...
Коментари Харесай

Започва нов мащабен европейски ремонт в София: на трамвайната линия по "Борис III"

София стартира нов огромен ремонт, който ще продължи няколко години и би трябвало да обнови трасето на трамвай 5, който слиза към центъра по бул. " Борис III ". Ремонтът стартира тази събота, ще продължи до 2023 година и ще включва дистанцията сред площад " Македония " и " Княжево ".

Инвестицията от 40.5 млн. лева без Данък добавена стойност е последната част от големия план за " Интегриран градски превоз част II ", който е на обща стойност съвсем 127 млн. лева и е от европейската стратегия " Региони в напредък ". По нея също така са направени реорганизация на трамвайния път по ул. " Каменоделска " за 82 млн. лева и са купени 13 нови трамвая PESA, планувани да се движат по новия сектор.

Заради кавги тази социална поръчка и общината избра в последния миг реализатор - наследникът на в миналото свързваната с депутата и предприемач Делян Пеевски " Водстрой 98 ", в този момент ВДХ.
Нов парк в центъра на града
Реконструкцията на трамвайния път по " Цар Борис III " ще се прави на два стадия, изясни зам.-кметът по строителството на Столичната община инж. Ангел Джоргов. От събота, 10 април, ще се ремонтира секторът от пл. " Македония " при кръстовището с бул. " Христо Ботев " до ухото на " Бъкстон ". Това ще продължи близо година, като планът включва и от " Македония " до " Руски монумент " с озеленяване, велоалея и места за отдих.

Заради това паркоместата към бъдещия парк ще бъдат понижени с 30%, като плащащите винетен стикер за паркиране ще имат опция да паркират в прилежащите зони. Лятото ще се реконструират и релсите по ул. " Алабин ", като се възобнови и пътното платно.

Вторият стадий ще стартира напролет на 2022 година и ще обгръща сектора сред " Бъкстон " и " Княжево ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР