София. Започна Учредителното събрание на Инициативния комитет, който ще издигне

София. Започна Учредителното събрание на Инициативния комитет, който ще издигне ...

С химна на България започна Учредителното събрание на Инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев и Илияна Йотова за кандидатпрезидентска двойка


София. Започна Учредителното събрание на Инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев и Илияна Йотова за кандидатпрезидентска двойка, предаде репортер на Агенция "Фокус"

По време на заседанието на видео стена вървят кадри от важните моменти и значимите срещи от изминалия мандат на държавния глава на "Дондуков" 2.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова влязоха в зала 6 и бяха аплодирани от залата, в която присъстват около 200 души. Сред тях има представители на политическите партии, на местната власт, журналисти и хора от академичната общност, както и представители на културата и изкуството.

В зала 6 на НДК са историкът проф. Искра Баева, проф. Иво Христов, журналистът Анна Заркова, космонавтът Георги Иванов, актрисата Цветана Манева, актьорът Веселин Плачков. Силно е присъствието на местната власт на събитието. Там са кметът на Плевен Георг Спартански, кметът на Садово Димитър Здравков, кмета на Троян Донка Михайлова и други. Сред политическите лица са Филип Станев от "Има такъв народ", заместник-председателите на БСП Кристиан Вигенин и Ирена Анастасова, евродепутатите от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева и Иво Христов.

Засилени са противоепидемичните мерки по време на Учредителното събрание на Инициативния комитет.
На входа се изисква отрицателен тест за коронавирус, както и цифров COVID-19 сертификат.

Деница КИТАНОВА

Източник: focus-news.net