София. Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев разговаря с парламентаристи

...
София. Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев разговаря с парламентаристи
Коментари Харесай

Зам.-председателят на НС Явор Нотев разговаря с парламентаристи от Комисията по европейска интеграция на Народната скупщина на Сърбия

София. Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев беседва с парламентаристи от Комисията по европейска интеграция на Народната скупщина на Сърбия. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Визитата е по покана на ръководителя на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин. По време на срещата бяха подчертани дейните двустранни дипломатически контакти, както и опциите за още по-добро съдействие от съвместен интерес в региона на стопанската система, търговията и туризма.
„ Ние имаме общи цели и задания, които би трябвало да разгадаем в това неспокойно и мъчно време ", акцентира заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев. Той регистрира и нарасналата динамичност в междусъседските връзки на двете страни в подтекста на европейската вероятност на Западните Балкани след Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. „ Позицията на България за участието на Сърбия в Европейския съюз е ясна и ние Ви поддържаме в преговорния развой ", добави Явор Нотев. По думите му съществува огромен стопански капацитет поради близостта на жителите, сходните езици и духовното завещание.
Парламентаристите от Комисията по европейска интеграция на Народната скупщина на Сърбия сложиха акцент върху 140-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред двете страни. Според тях инфраструктурните планове, измежду които автомагистралата София – Ниш и железопътната линия Ниш – Димитровград, ще спомогнат още повече за доближаването и по-добрите връзки сред българския и сръбския народ.
В рамките на срещата бяха разисквани и други тематики от съвместен интерес, измежду които по-конкретни стъпки за увеличение на стокообмена и построяването на газов интерконектор.
По-късно гостите разговаряха и с народни представители от парламентарната Група за другарство България – Сърбия. Това е среща сред братя, сподели заместник-председателят на групата за другарство Павел Шопов. По време на срещата беше подчертана и нуждата да се развива междупарламентарното партньорство. По отношение на българското национално малцинство в Западните околности бе доказана готовността от сръбска страна проблемите да бъдат преодолени в интерес и на двете страни. Българските и сръбските парламентаристи се сплотиха към тезата, че националното ни малцинство е мост на съдействието и другарството.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР