София. Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов откри конференция на

...
София. Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов откри конференция на
Коментари Харесай

Заместник-министър Стефан Балабанов откри конференция на тема „Пътна безопасност“

София. Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов откри конференция на тематика „ Пътна сигурност “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Проявата, в която се включи отдел „ Пътна полиция “- ГДНП, се провежда от българската браншова асоциация „ Пътна сигурност “ и Съюза на българските публицисти.
„ Защитата на участниците в придвижването по пътищата би трябвало да се преглежда като комплекс от ограничения и действия, само че не на един орган, а на всички, които са част от процеса. Това са страната и нейните органи, органите на локалната власт, фамилията, обществеността, организациите от другите обществени сфери и медиите “, съобщи зам.-министър Стефан Балабанов при откриването на семинара. Той благодари на уредниците на самодейността и изрази убеждението, че единствено посредством осъзнатост и вдишване на отговорност може да се чака действителна позитивна смяна. „ Изборът на жанр на шофиране, на маневра, на скорост, на възприемането на придвижването по пътищата като независима активност, изискваща централизация, качественото образование, положителната инфраструктура и сигнализация, ефикасният надзор и безкомпромисното използване на закона са в основата на мечтаното възстановяване на резултатите и понижаване на пътнотранспортния травматизъм в страната, в Европа и в международен мащаб. Темата несъмнено е извънредно настояща освен за България, само че и за страните от района “, добави Балабанов. Той показа, че България, наред с други страни от Дунавския район, извежда недобри индикатори във връзка с пътната сигурност, като се стартира от инфраструктура, пътна сигнализация, равнище на травматизъм, и се стигне до качество на теоретично и практическо образование, успеваемост на контрола.
Той насочи вниманието на участниците и към опциите за смяна на употребяваните до момента механизми за отбрана на уязвимите участници в придвижването по пътищата - децата и хората над 65 години, както и водачите на двуколесни пътни транспортни средства – велосипедисти, мотопедисти и мотоциклетисти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР