София. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев връчи Купата на

...
София. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев връчи Купата на
Коментари Харесай

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев връчи купата на победителя във Втория турнир по шахмат за дипломати

София. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев връчи Купата на министъра на външните работи във Втория шампионат по шахмат за дипломати на спечелилия Владимир Данчев - някогашен чиновник в дипломатическата работа. Това оповестиха от пресцентъра на министерството .
На тържествената гала в Министерството на външните работи на 24 юни 2019 година Георг Георгиев прикани участниците да трансфорат шампионата в добра и устойчива традиция, която да се резервира в полето на спорта.
" Понякога на интернационалната сцена се постанова да " играем шах ". Много се надявам, че за разлика от шахматното поле няма да се постанова да вършим жертви, за да спечелим играта. Напротив външната политика е тази която построява мостове посред ни и намира верния метод към всички нации страни ", съобщи заместник-министър Георгиев.
Заместник-министърът на младежта и спорта доцент Стоян Андонов награди спечелилия второ място – Туан Ван Дер Ток, стажант в дипломатическото посланичество на Нидерландия. На трето място се класира Георги Павлов, механически шеф в Българската Федерация по шахмат 1928. Той получи своята премия от Боряна Симеонова, шеф на дирекция " Протокол " на Министерство на външните работи.
Освен премиите за призовите три места, бяха раздадени и медали за останалите участници в спортната конкуренция.
Турнирът се организира за втора година в Министерството на външните работи. На шахматните дъски сили премериха 12 участници от три страни, представители на посолства, упълномощени в страната, както и чиновници на Министерство на външните работи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР