София. Заместник-министърът на туризма Даниела Стоева проведе работна среща с

...
София. Заместник-министърът на туризма Даниела Стоева проведе работна среща с
Коментари Харесай

Зам.-министър Даниела Стоева проведе работна среща с Ирис Верманн – ръководител на отдел „Търговия и туризъм“ във Федералното министерство на икономиката и енергетиката

София. Заместник-министърът на туризма Даниела Стоева организира работна среща с Ирис Верманн – началник на отдел „ Търговия и туризъм “ във Федералното министерство на стопанската система и енергетиката. Основен акцент в полемиката бяха настоящата обстановка и настоящите все още условия за пътувания сред България и Германия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма .

Заместник-министър Стоева осведоми събеседниците си за изискванията за влизане в страната и ограничения, които се подхващат за сигурността и сигурността на туристите. Тя напомни, че България влиза в зеления лист на Германия от 30 май, което стана допустимо откакто институтът „ Роберт Кох “ извади страната ни от листата на рисковите зони за пътувания. Заместник-министър Стоева осведоми, че се прави и прецизна организация на летищата, с която да се обезпечава бързо и елементарно прекосяване на посетителите, както и че се планува в най-кратки периоди, взаимно с Министерството на здравеопазването, да бъде основан протокол при положение на инфектиран с COVID-19 екскурзиант.
Заместник-министър Стоева показа и стикера „ 100% имунизирани “, който ден по-рано бе алегорично залепен на курортен комплекс Албена. Към момента Албена е единственият комплекс, който е намерил сполучливо решение за обезпечаването на място за настаняване за карантинирани контактни лица, при положение на определяне на инфектиран с COVID-19.
„ Пазар Германия е водещ за България и се надяваме обстановката с разпространяването на CODIV-19 да разреши в идващите месеци визитите от немски посетители да се усилват “, уточни заместник-министър Стоева.
На срещата бяха коментирани и други въпроси от съвместен интерес, с които могат да се насърчат пътуванията на немските посетители у нас. А участниците обявиха подготвеност и за следващи срещи и полемики за взаимни начинания за разпространение на разнообразните туристически артикули, които България предлага.
В полемиката участваха още доктор Митко Василев – основен шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара, Кармен Щрук – заместник-главен шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара, Сийка Кацарова – ръководител на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА Асоциация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР