София. Зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов провери ремонтните дейности

...
София. Зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов провери ремонтните дейности
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов провери ремонтните дейности на градина „Кристал“

София. Зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов ревизира ремонтните действия на градина „ Кристал “, която е част от обновяването на зона 4 от центъра на града. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . В градината стартира монтажът на парковата мебел. На алеите ще бъдат инсталирани нови 43 пейки и кошчета. Ремонтът в градината е завършен на 90%, положена е новата настилка и е инсталирано ново осветяване. Скулптурата със сърничките е почистена и сложена на мястото ѝ, продължава реставрацията на чешмата. Монтира се самопочистваща се социална тоалетна.
В градината е изпълнена нова поливна система, осъществена бе замяна на горния почвен пласт с 5 см нов хумус, като оформилият се във времето релеф с денивелация на терена е непокътнат. Засадени са 11 иглолистни и 41 широколистни фиданки, над 700 шубраци и 900 цветя, както и жив плет. Предстои да се слагат разпръсквателите на поливната система.
Градината пред Военния клуб е заявена като колективен монумент на градинското и парковото изкуство през 1988 година
Същевременно от 20 февруари 2019 година по отношение на обновяването на Зона 2 от центъра на града стартира работа и по ул. „ 6-ти септември “ в сектора сред ул. „ Аксаков “ и ул. „ Славянска “, където ще бъдат актуализирани настилките. Първо ще се работи по пътното платно, което ще се бъде с гранитни павета, а тротоарите ще останат свободни за напредване на пешеходци. След това ще бъде сменена настилката и на тротоарите, която ще от бетонови павета. Предвижда се ремонтът да продължи до 15 април 2019 година, в случай че времето разреши. За този интервал се вкарва краткотрайна организация на придвижването на моторни транспортни средства и се закриват 16 места в „ синя зона “ в този сектор. Кръстовището на ул. „ Славянска “ и „ 6-ти септември “ ще е отворено за коли.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР