София. За поредна година служители на Национална компания Железопътна инфраструктура“

...
София. За поредна година служители на Национална компания Железопътна инфраструктура“
Коментари Харесай

Стотици служители на НКЖИ се включиха в инициативата „Красива гара“

София. За поредна година чиновници на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ почистиха десетки гари и гарови пространства в цялата страна, в границите на самодейността „ Красива гара ”. По този метод Компанията се включи за девета поредна година в националната акция „ Да почистим България дружно ” и отбелязване на Световния ден на чистенето. Това оповестиха от пресцентъра на НКЖИ .
НКЖИ поддържа и стопанисва 298 жп гари, 392 жп спирки и 17 разделни поста. Интересен факт е, че в страната ни съществуват десетки впечатляващо красиви и живописни места, налични единствено по релси. Такива са жп спирка Средна Арда, наоколо до Кърджали, откъдето се открива прелестна панорама към язовир „ Студен бунар “; на живописния водопад Скакавица можем да се насладим от жп спирка Скакавица в Земенския пролом на река Струма; жп спирка Звезделина, част от една от най-живописните железопътни линии – Русе-Подкова; жп спирка Съботковци, наоколо до Габрово; жп спирка Отдих до Карлово; жп гара Генерал Тодоров пък е отличен първоначален пункт за екскурзии по скатовете на Кожуха – бивш вулкан, намиращ се сред Сандански и Петрич и още доста други живописни места, които заслужават да бъдат посетени и опазени.
„ Като страна можем да се гордеем с извънредно красиви гари и спирки, които са обект на удивление от доста задгранични туристи и откриватели. Необходимо е с общи старания и отговорност да ги поддържаме чисти и приветливи “ – съобщи ген. шеф на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски преди началото на акцията.
Почистването на гарите и прилежащите площи на територията на цялата страна бе направено по авансово систематизиране на гаровите региони. Служителите на Централно ръководство бяха ангажирани в регионите на жп гарите в София, а обособените поделения в страната почистиха своите обекти и териториите към съответните гари в страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР