София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се

...
София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се
Коментари Харесай

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с колегата си от Република Гана Шърли Айоркор Бочуей

София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с госпожа Шърли Айоркор Бочуей, министър на външните работи и на районната интеграция на Република Гана. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи . “Ще се веселя да посетя Гана с бизнесделегация в границите на моя идна обиколка в Африка, с цел да разгледаме опциите за български вложения ”, съобщи Захариева.
“Българският бизнес е добре пристигнал да влага в нашата страна ”, отговори госпожа Бочуей, която показа изискванията, които държавното управление е основало за задграничните компании. Според нея двете страни са положили добра политическа основа, която да се материализира в на практика резултати.
Гана е една от най-важните страни в Западна Африка - бързо разрастваща се страна с положителни стопански резултати през последните няколко години.
Като деен член на ECOWAS (Икономическа общественост на западноафриканските държави), страната работи по градивен метод в районното съдействие в Западна Африка
И двете страни бяха безапелационни, че би трябвало да се ускори разговорът на политическо равнище. Членството на България в Европейския съюз дава положителни благоприятни условия за достъпа на бизнеса на африканските страни до трети (европейски) пазари посредством осъществяване на вложения в България и създаване на взаимни производства и съдействие в разнообразни стопански области.
Министър Захариева съобщи още, че има капацитет студенти от Република Гана да се образоват с платена форма в българските университети.
Значителен брой африкански студенти са приключили висшето си обучение в България през последните години и понастоящем имат уважавани позиции в своите страни.
Между двете страни съществува двустранно съглашение по академична линия, в границите на европейските планове, за замяна на студенти и специализанти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР