София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие

...
София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие
Коментари Харесай

Mинистър Екатерина Захариева прие заместник-министъра на външните работи на Иран

София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева одобри през днешния ден заместник-министъра на външните работи на Ислямска република Иран доктор Сейед Аббас Арагчи, с който разиска двустранните връзки и настоящи тематики от интернационалния дневен ред. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Събеседниците показаха продължаващите над 120 години публични връзки сред двете страни като знак за трайните връзки сред България и Иран. Министър Захариева означи развиването на политическия разговор на високо ниво и напомни за визитата на премиера Бойко Борисов в Техеран през 2016 година
„ Сега би трябвало да се възползваме от насъбраната инерция в връзките ни. Провеждането на политически съвещания е добра опция и значим механизъм за разискване на всички въпроси от съвместен интерес, както и на други настоящи тематики “, съобщи министър Захариева.
Иранският посланик се съгласи и си пожела двете страни да трансфорат другите провокации във благоприятни условия.
В хода на диалога министър Захариева удостовери позицията на Европейски Съюз, подкрепяна и от България, по съглашението по отношение на нуклеарната стратегия на Иран и Съвместния изчерпателен проект за деяние.
Аббас Арагчи изрази вяра, че Европейски Съюз ще следва поетите по силата на Плана задължения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР