София. В Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) бе

...
София. В Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) бе
Коментари Харесай

УНСС откри новата академична 2021/2022 година

София. В Университетът за национално и международно стопанство (УНСС) бе открита новата академична 2021/2022 година.
Ректорът проф. доктор Димитър Димитров приветства студентите, преподавателите и гостите на университета. Сред гостите бяха министърът на образованието и науката чл.-кор. проф. д.х.н. Николай Денков, зам.-министърът на опазването на здравето доктор Тома Томов и ръководителят на Съвета на ректорите на Република България и ректорът на Софийският университет „ Св. Климент Охридски “ проф. д.ф.н Анастас Герджиков.
Националния, европейския и студентския химн " Gaudeamus igitur " дадоха началото на тържествената гала за Новата академична 2021/2022 година в най-големия стопански университет в Югоизточна Европа.

В обръщението си към новоприетите студенти проф. доктор Димитров разяснява, че провокациите и измененията са част от живота и би трябвало да се стремим да извлечем положителното от тях. Той благодари на преподаватели и студенти, които сполучливо са се справили с отдалеченото образование.
„ По традиция на този ден загатваме известните и съумели персони, приключили нашия университет, както виждате и в кабинета „ Янев 2 “ има шестима министри, приключили нашия университет. Но през днешния ден словото ми е друго, тъй като огромните герои сте Вие. Въпреки сложната просветителна конюнктура Вие успяхте да се преборите за достойното си място в УНСС “, съобщи ректорът.
Проф. Димитров акцентира, че студентите, които за първи път прекрачват прага на УНСС са няколко хиляди. Той пожела на първокурсниците годините, прекарани в УНСС, да ги приготвят за всички провокации, пред които ще се изправят и да ги изградят като образовани жители на света, дейни и виновни за бъдещето.
По думите му, макар комплицираната година, УНСС е надвишил миналогодишния банкет в ОКС „ Бакалавър “, а шлагерът тази година е отдалеченото образование, което бележи растеж от към 20%.

Министърът на образованието и науката чл.-кор. проф. д.х.н. Николай Денков посочи, че приветствието му е ориентирано най-много към студентите, изключително първокурсниците, тъй като за тях е този ден, ден, в който стартират нов стадий от живота си. „ Това, което ни научи рецесията обвързвана с ковид и измененията, които преживяхме всички към нея е илюстрация на една историческа истина, която всички би трябвало да имаме поради. Развитието на обществата, на страните постоянно минава през по-малки и през по-големи рецесии. Държавите, които съумеят да ги преодолеят, да ги употребяват по най- положителния метод, с цел да се придвижат напред са тези, които вземат верните решения‘, добави той. Министър Денков разясни, че споделя всичко това, тъй като тук са бъдещите управленци и хора, които ще вземат решенията в Българият.
Проф. Денков акцентира, че единствената основа за взимане на верните решения е науката, а истината е в конфликта на разнообразни хрумвания.

С приветствия към студентите и преподавателите се обърнаха и проф. доктор Борислав Борисов, почетен ректор и почетен професор на УНСС, проф. доктор Лалко Дулевски, ръководител на Общото заседание на университета, Ангел Стойков, ръководител на Студентския съвет на УНСС, Даниел Парушев, ръководител на Националното посланичество на студентските препоръки и Симона Никова от Бургас - първокурсничката в компетентност „ Международни стопански връзки с преподаване на британски език “.

По традиция студенти и преподаватели сервираха венци пред паметника на създателя и първи ректор на УНСС проф. Стефан Бобчев.

След тържественото разкриване на образователната година се организираха срещи на първокурсниците с управленията на факултетите.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР