София. В София се проведоха паралелни заседания на два стратегически

...
София. В София се проведоха паралелни заседания на два стратегически
Коментари Харесай

В София се проведоха паралелни заседания на два стратегически комитета, подпомагащи пряко дейността на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“

София. В София се организираха паралелни съвещания на два стратегически комитета, подпомагащи директно активността на Съвета „ Правосъдие и вътрешни работи “ - Постоянният комитет за оперативно съдействие в региона на вътрешната сигурност (COSI) и Стратегическият комитет за имиграция, граници и леговище (SCIFA), оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
COSI прегледа положителни практики при взаимоотношението сред правоприлагащите органи и службите за сигурност. Постигнато бе единодушие, че усилването на това съдействие е основна причина за по-ефективна битка с тероризма и проведената престъпност.
Обсъдени бяха настоящите трендове в битката с проведената престъпност с фокус върху актуалната правна рамка на Европейски Съюз за проведена незаконна група.
Разгледани бяха и връзките сред хоризонталните и останалите цели от Политическия цикъл на Европейски Съюз за битка с тежката и проведена престъпност (2018-2021). Направени бяха съответни оферти за възстановяване на съдействието посредством усъвършенстване на обмена на информация.
SCIFA прегледа ограниченията, които могат да се вземат взаимно на равнище Европейски Съюз за по-добро ръководство на миграционните рецесии и справяне с предизвикателни обстановки. Дискусиите се организираха на основата на опита от последните години и извлечените поучения. Отчетена бе нуждата от основаване на механизъм за ръководство на рецесии, когато системите за леговище са под напън, който да разреши по-добрата съгласуваност сред всички участници, своевременен и съответен на потребностите отговор и споделена отговорност.
Българското председателство ще продължи да търси салдото и вярното решение, което да е задоволително за всички страни членки в отговор на потребността за основаване на механизъм за ръководство на рецесии.
На 16 март двата комитета заседаваха дружно, като разискаха противодействието на каналджийството на мигранти, по-специално през Западните Балкани. Подчертана бе нуждата от по-ефективна работа на европейските чиновници за връзка, ситуирани в страните от района. Набелязани бяха съответни ограничения за по-успешно противопоставяне на документните измами, които улесняват каналджийството. Постигнато бе единодушие за по-силно ангажиране на Западните Балкани в оперативни действия в границите на Политическия цикъл на Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР