София. В рамките на работна визита румънската делегация, водена от

...
София. В рамките на работна визита румънската делегация, водена от
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов проведе среща с делегация на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камара на представителите в парламента на Румъния

София. В рамките на работна аудиенция румънската делегация, водена от Дорел Георге Къпрар, ръководител на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Камара на представителите в Народното събрание на Румъния, гостува на Министерството на вътрешните работи. По време на извършената през днешния ден протоколна среща министър Младен Маринов и Дорел Къпрар дадоха висока оценка на двустранното съдействие в региона на вътрешните работи, както и на откритите директен разговор и контакти на професионално равнище, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Изградените механизми за продан на информация и взаимни дейности демонстрират, че единствено когато работим дружно за реализиране на общите ни цели, резултатите ни се правят оценка по достолепие, бе споделеното общо мнение. Двете страни означиха, че постигнатият непрекъснат контакт сред двете комисии по вътрешна сигурност е образец в диалозите с европейските сътрудници за работещо двустранно съдействие. Румънските посетители дадоха висока оценка на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и с подготвеност одобриха опцията за споделен експертен опит с оглед бъдещото председателство на Румъния.
Бе маркиран и възходящият интерес на румънските жители към България като туристическа дестинация. В този смисъл бе регистрирана полезността на прелюдия и работещ механизъм на взаимните патрули в курортите. Министър Маринов напомни, че опитът бе общопризнат и от Германия, Гърция и Чехия, а използването му потвърди полезността на тази процедура.
Румънската делегация, в която взе участие и полковник Георге Себастиан Кукош, първи заместител общоприет контрольор на румънската жандармерия, посети Групово дело „ Гранична полиция “. Гостите бяха осведомени със обстановката по всички гранично-пропускателни пунктове на страната. По време на диалозите бяха маркирани и непрекъснатите старания на България в опазването и сигурността на европейските граници. Румънската делегация на място се срещна с обособените системи в Националния координационен център и реализира видеовръзки с нашите районни центрове в Елхово и Бургас, както и румънския народен център в Букурещ. В Дирекция „ Жандармерия “ гостите участваха на проява за справяне с всеобщи вълнения, срещнаха с техническото съоръжение и подготовка на чиновниците на дирекцията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР