София. В момента виждам див популизъм, който ще навреди страхотно

...
София. В момента виждам див популизъм, който ще навреди страхотно
Коментари Харесай

Министър Емил Димитров: В момента виждам див популизъм, който ще навреди страхотно много на държавата

София. В момента виждам див популизъм, който ще навреди ужасно доста на страната. Това сподели министърът на околната среда и водите Емил Димитров в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия .
„ Обединени патриоти “ изгубиха 200 000 – 250 000 гласа. „ Обединени патриоти “ взеха решение едните да отстрелят другите в навечерието на изборите и най-после провалиха себе си. 5 години съм дал на предходния кабинет. Това са проблеми и разбори, които би трябвало да си ги създадат вътрешно. Изкарах мандата си и съм доста удовлетворен. Имам още един месец, с цел да се погрижа още малко за язовирите. Изпълнил съм си всичко, не дължа на никого нищо и мога свободно да ти взема шапката и да си отида спокоен. Аз заявих доста от дълго време, че няма да вземам участие в изборите, тъй като съм поел ангажимент да се занимавам с директната активност, която се наложи да управлявам “, уточни Димитров.

„ Да се кандидатирам означаваше да наруша обещания, които съм дал, а аз си държа на думата. Много ме е гняв, че другите не си държат на думата. Изкарах си мандата, язовирите са цялостни, получих самопризнание от бизнеса, което не съм очаквал, че ще получа. В екологията има неща, които в случай че се случат през днешния ден не по верния метод, ги разбираш след 6 месеца или една година, само че към този момент е късно ", сподели още той.

„ В момента виждам див популизъм, който ще навреди ужасно доста на страната. В България има неща, които в случай че не се случат в този момент, всички мечтани еврофондове може да не дойдат в този размер, а може и частта, която пристигна, да се окаже, че би трябвало да си я платим. Имаме наказателни процедури – за чистотата на въздуха. Вече са влезнали в действие и 20 млн. ще плащаме за това, че не отделихме за 3 години 100 млн. за общините. Дадох предложение за решение на Министерски съвет за чистотата на въздуха, което не беше признато. Сега може би ще загубим още 110 млн., тъй като решаваме, че ще харчим пари за всичко дурго, само че не и за чистотата на въздуха. Сега поради непредприети ограничения на кметовете по места, стартират наказателни процедури. Сметищата трябваше да бъдат закрити и вървя по места да изяснявам, че би трябвало да бъдат закрити, само че хората не ги интересува. Нали страната ще заплаща “, добави Димитров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР