София. В деня, в който честваме Светите равноапостоли и славянски

...
София. В деня, в който честваме Светите равноапостоли и славянски
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на Болград Сергей Димитриев обсъдиха възможности за съвместни проекти

София. В деня, в който честваме Светите равноапостоли и славянски първоучители Кирил и Методий, вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на Община Болград Сергей Димитриев разискаха на „ Дондуков “ 2 благоприятни условия за взаимни планове сред българската страна и плътно популации с етнически българи регион на Украйна. Това оповестиха от прессекретариата на президента . По време на срещата беше бележит триумфът за опазване целостта на Болградския регион с помощта на общите старания на българската общественост там и българската страна.

Кметът на Болград и водената от него делегация срещнаха вицепрезидента с плановете, по които работят и желаеха поддръжката на българската страна. Освен в културен и учебен център, задачата на локалната власт е да трансформира Болград и в туристически.

Вицепрезидентът Йотова предложи основаването на културни направления в Източна Украйна, с цел да се поддържат живи и дребните обитаеми места, да се пази българската памет. На 2 юни 2020 година Илияна Йотова взаимно с Националния музей на Ботев в Калофер, кметството в Калофер, Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “, Министерството на културата изпрати експозиция за живота и делото на Христо Ботев в къщата, в която е живял за малко, в Задунаевка. Селото вицепрезидентът посети при визитата си в бесарабската част на Украйна през 2018 година

На срещата на „ Дондуков “ 2 бяха разисквани и обещаните, само че неосъществени досега планове за българско учебно заведение в Одеса и украински културен център в България. Представителите на локалната власт в Болград предложиха основаването на разпореждане на българския Министерски съвет, което да бъде в поддръжка на културния продан. Вицепрезидентът напомни и своя концепция за разширение на Постановление №103 и за междинното обучение. Илияна Йотова предложи стратегия за продан на студенти сред България и Украйна по сходство на европейската „ Еразъм + “.

Кметът на Болград и водената от него делегация насочиха покана към вицепрезидента Йотова да бъде посетител на честванията през лятото на 200-годишнината от основаването на град Болград.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР