София. Утре над западната половина от страната ще преобладава слънчево

...
София. Утре над западната половина от страната ще преобладава слънчево
Коментари Харесай

НИМХ: Утре максималните температури ще са между 25° и 30°

София. Утре над западната половина от страната ще доминира слънчево време. Над източната, а след обяд и над планинските региони облачността ще е забележителна и там тук-там ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици, по-значителни в следобедните часове. Ще духа слаб, в източната половина от страната - до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 25° и 30°.
Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Атмосферното налягане ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца.
През нощта над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно, само че до сутринта над източните региони облачността ще се усили и на обособени места ще превали.
По Черноморието облачността ще е забележителна и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд. По-значителни и интензивни ще са основно след обяд по южното крайбрежие. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 25-26°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Преди обяд в планините ще бъде най-вече слънчево, само че в следобедните часове облачността ще се усили и тук-там, основно в масивите от Централна и Източна България ще превали. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 9°.
До края на тази седмица ще бъде най-вече слънчево. По-значителни нараствания на облачността ще има над източната половина от страната и планините, само че единствено в обособени дни и на обособени места там кратковременно ще превали. Още в петък вятърът ще отслабне и през почивните дни ще е до сдържан от северозапад. Бързо ще се затопли и дневните температури от събота нататък ще доближават 27°-32°; утринните ще са най-вече сред 12° и 17°.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР