София. Управлението на трансграничните реки, ранното предупреждение при риск от

...
София. Управлението на трансграничните реки, ранното предупреждение при риск от
Коментари Харесай

Министър Борислав Сандов проведе двустранна среща с посланика на Република Турция

София. Управлението на трансграничните реки, ранното предизвестие при риск от наводнения, както и политиката за нулеви боклуци – това бяха главните тематики по време на срещата през вчерашния ден сред вицепремиера по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и посланика на Република Турция у нас Айлин Секизкьок, оповестиха от пресцентъра на министерството.
Посланик Секизкьок означи, че е належащо двете страни да не престават своето положително съдействие в ръководството на трансграничните реки, изключително за ранното предизвестие при риск от наводнения, защото климатичните промени през последните години имат съществено отражение върху количеството на водите.

Министър Сандов изрази убеденост, че ползотворното съдействие сред България и Турция ще продължава да се развива и акцентира, че въпросите за трансграничното ръководство на водите би трябвало да се преглеждат в допълнение на експертно равнище и на басейнов принцип. Той уточни политиката по нулеви боклуци като област, в която България и Турция биха могли да споделят опит и положителни практики за използване.

Като област за бъдещо съдействие бяха разисквани и положителните практики, които Република Турция ползва по повод потреблението на геотермална сила. От страна на дипломат Секизкьок беше изразена подготвеност за шерване на насъбрания опит в тази сфера.

В края на срещата двете страни споделиха убеждението, че въпросите от общ темперамент ще не престават да се преглеждат в дух на добросъседство и взаимно почитание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР