София. Ученици от Oбщина Вълчи дол се докоснаха до световната

...
София. Ученици от Oбщина Вълчи дол се докоснаха до световната
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев показа на ученици от Вълчи дол световната купа по волейбол

София. Ученици от Oбщина Вълчи дол се допряха до международната купа по волейбол, която ще бъде връчена на първенеца в шампионата на планетата за мъже, проведено взаимно от България и Италия (10-30 септември). Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на малдежта и спорта . Възпитаници на СУ „ Васил Левски “ (гр. Вълчи дол), ОУ „ Васил Левски “ (с. Михалич), ОУ „ Св. Иван Рилски “ (с. Червенци) и ОУ „ Св. Климент Охридски “ (с. Стефан Караджа) гостуваха на министъра на младежта и спорта Красен Кралев в наличието на народния представител от ГЕРБ Павел Христов и Димитър Тодоров, зам.-кмет на Вълчи дол. В постройката на ММС учениците и техните преподаватели имаха опция да беседват със звездата на националния тим по волейбол Теодор Салпаров и да прегледат кабинета на министъра.
„ Радвам се, че сте ми пристигнали на посетители да видите по какъв начин работя. Вашата община е доста спортна. Знам, че имате доста мощен тим по баскетбол за кадетки, а от Вълчи дол е и бащата Наско Сираков, който през днешния ден има рожден ден – Петко Сираков “, обърна се министър Кралев към децата. Той ги посъветва да спортуват постоянно, да си учат уроците и им даде обещание през лятото да ги посети, с цел да види на място с какви условия за спорт разполагат.
Теодор Салпаров предложения децата да поддържат националния тим по волейбол в мачовете от Световното състезание, които ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна.
„ Не всички деца имат този неповторим късмет да допрян купата, която ние мечтаем да спечелим. Аз също я виждам за първи път в този момент и доста се вълнувам “, сподели Салпаров.
Учениците от Вълчи дол получиха от министър Кралев топки за футбол, баскетбол и волейбол, както и дарове #BeActive. След визитата в ММС децата разгледаха Музея на спорта на националния стадион „ Васил Левски “. Главният организатор на музея Катя Иванова ги срещна с изложените експонати и с най-големите триумфи в историята на българския спорт. След това децата разгледаха трибуните, терена и съблекалните на стадиона.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР