София. Туристическият бранш ще бъде улеснен с отпадането на общо

...
София. Туристическият бранш ще бъде улеснен с отпадането на общо
Коментари Харесай

Отпадат 19 вида документи за улеснение на туристическия бранш, въвеждат се по-сериозни гаранции при туристически пътувания

София. Туристическият отрасъл ще бъде улеснен с отпадането на общо 19 типа документи, които до момента трябваше да се дават на книжен притежател и са свързани с главните действия на министерството. Това става откакто Народното събрание одобри на второ четете Закон за изменение и допълнение на Закона за туризма, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Тези промени са в осъществяване на ограниченията и целите на българското държавно управление за понижаване на административната тежест за бизнеса.
Важна част от утвърдените промени е и транспонирането на Европейската инструкция за пакетните пътувания. Промените ще модернизират и разширят обсега на отбрана на туристите. С тях се вкарват по-сериозни гаранции в отбрана на потребителите, като спомагателна преддоговорна информация и отбрана за осъществяването им. Измененията ще разрешат и прекачване на контракт за пътешестване от едно лице на други след предупреждение на уредника и в рационален период преди началото му. Предвижда се също обвързване за възобновяване на платените суми на пътуващ без голословно закъснение в случаи, когато туристическите услуги или част от туристически пакет или свързани туристически услуги не са били предоставени вследствие на несъстоятелност или неплатежоспособност на търговеца и туроператора. Проектът на Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма дефинира Министерството на туризма за централно звено за контакт за улеснение на административното съдействие и надзора на туроператорите и туристическите сътрудници, които работят в разнообразни страни членки на Европейски Съюз.
Приетите промени в Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма влизат в действие след обнародването им в Държавен вестник, като се изключи текстовете свързани с транспониране на директивата, които влизат в действие от 1 юли 2018 година Министерство на туризма при нужда ще стартира разяснителна акция за измененията измежду туристическия отрасъл след обнародването на документа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР