София, центъра. Строителните фирми отново протестираха, като този път в

...
София, центъра. Строителните фирми отново протестираха, като този път в
Коментари Харесай

Протест на Графа

София, центъра. Строителните компании още веднъж стачкуваха, като този път в символ на митинг и гражданско неодобрение те докараха тежки машини и разнообразни строителни материали напряко на “Граф Игнатиев”. На багери, фадроми и хаспели строителите издигнаха плакати с лозунги:
ИСКАМЕ ДА СТРОИМ ГРОЗНО И СКЪПО!
КОЙ ЩЕ НИ ДАДЕ ПАРИ???
ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР РОБОВЛАДЕЛСКИ СТРОЙ!
КЪДЕ съдебна техническа експертиза БЕ, КОНСУЛТАНТИ!
СВОБОДНА СТОПАНСКА ИНИЦИАТИВА НА СХЕМИТЕ!
***
През това време в в заседателната зала на Министерския съвет министър председателят раздаваше сватбарски бюджет, беше строил военни и кметове, на които раздаваше тлъсти поръчки и те му целуваха нозете и скута. Това беше медийната част, която приключи с това, че министър-председателят отпрати по живо, по крепко генералите, кметовете и медиите, готвеше се да продължи съвещанието на Минсъвета по дневния ред, когато от Протеста на строителите на “Графа” се получи позвъняване по месинджър.
Робовладелец от протестиращите строители излъчваше лайф-стрийм от митинга и настоя да насочи настояванията на строителите непосредствено пред Министерския съвет.
На мониторите в Министерския съвет пуснаха лайф-стрийма и министрите видяха ядосаните строители.
Един през различен босовете крещяха пред камерата:
- За “Хемус” хубаво, 2-3 компании ще глътнат 2-3 млрд с анексите, ами другите какво вършим? И ние имаме техника, и ние имаме работническа класа, дето ще стачкува до дупка за нашите ползи!
Друг робовладелец застана пред камерата:
- Искаме независимост на стопанската самодейност. Това значи служащите да работят по 16 часа за кирливи пари, до момента в който умрат рано и освободят пенсионната система, а към такива като нас, дето крепим стопанската система и схемите, да се демонстрира особено отношение.
Трети робовладелец го поддържа:
- В края на краищата, който движи стопанската система, той крепи стабилността. Ние да не сме ти някакви майки с увреждания! Между нас измислените капиталисти може да има разлики, само че що се отнася до схеми и гешефти, ние ще отстояваме ползите на нашата общественост до дъно! Подкрепете ни вие, с цел да си покажем крепежните детайли и ние!
- Искаме да вкараме “Графа” в непрестанен ремонт и когато някой от нас няма работа, да идва тука да си реди плочки и да си подвига хаспела.
…....
Премиерът слушаше умерено гнева на строителите, който се изливаше на потоци от лава. Обърна се към финансовия министър и му сподели:
- Няма по какъв начин, Влади, вади пачките, би трябвало да податлив тая ламя.
После насочи обръщение към протестиращите:
- Строители на модерна България, успокойте се! Ние постоянно сме били на ваша страна дружно с прокуратурата и цялото прогресивно мутрячество. Докарайте първоначално един камион пред Българска народна банка, Влади Горанов ще ви го изпълни с пачки, пък след празниците отново ще приказваме! Хайде, милички, знам че е малко, само че е от сърце и ще чакам от всички вас рационален кешбек - това са неща, които няма за какво да ви ги изяснявам, не сте от през вчерашния ден в схемите! Съдбините на България са в наши ръце! Да бъдем национално виновни, по-високо хаспела, майстори! Пращайте камиона да товарим пачките!
Автор: Evil Dick, ПРАС-ПРЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР