София. Три пъти повече кметове се включиха в инициативата Кметовете

...
София. Три пъти повече кметове се включиха в инициативата Кметовете
Коментари Харесай

Широка обществена подкрепа получи 11-то издание на Седмицата на брака у нас

София. Три пъти повече кметове се включиха в самодейността

Кметовете на Стара Загора, Русе, Смолян, Ямбол, Пловдив, Дупница, Монтана, Созопол, както и на няколко региона в столицата Банкя, Красно село и Витоша, уважиха двойките с най-дълъг брак, оповестиха уредниците на самодейността. Сред тях са 92-годишния Петко Петров и брачната половинка му 89-годишната Ана Петрова, които имат 72 години брак и Верка и Евден Джунови от Монтана, които се венчали на 10.02.1950 година. „ Мир, успокоение, добра дума и помощ – на това се дължи нашето дългоденствие ”, споделя 92-годишният Евден. Те имат трима внука, една внучка, трима правнука и една правнучка.

Най-активно в отбелязването на Седмицата на брака се включиха кметовете на регион Банкя в столицата - Рангел Марков и кмета на община Русе - Пенчо Милков. Кметът на Банкя уважи двойката с най-дълъг - 72г. брак от с. Клисура и спомага за подновяването на брачните им клетви. Той срещна се с многодетното семейство на отец Петър Василев от локалния храм „ Свети Кирик и Юлита ” и поздрави и други многодетни фамилии, във връзка Седмицата на брака.

В интервала от 7 до 14 февруари в Русе се състояха 5 сватби, първата от които бе водена от кмета Пенчо Милков. Поздравление от него получиха и Мария и Петър Петрови – двойката с най-дългогодишен брак. Те се вричат един на различен през 1951 година На празника на любовта, бе почетена и Албена Арсова – шеф на отдел „ Гражданско положение “, която бракосъчетава двойки от 1996 година. Тя получи цветя от кмета, който ѝ пожела упътванията ѝ за доверие и съгласие към бъдещите фамилии да не стопират да се сбъдват.

Г-жа Фандъкова поздрави фамилиите с най-вече деца, взели присъединяване в състезанието на Седмица на брака “Моето огромно семейство ”.

Най-многодетната майка - Анелия Първанова от село Смоляновци, област Монтана, която има 11 деца, бе почетена с дарове от кмета на Монтана.

Кметът на Стара Загора награди трите двойки с най-дълъг брак на територията на общината, във връзка на самодейността. Кметът на Созопол в ритуалната зала на града награди най-дълго женената двойка и 6-членно семейство.

Бopиc и Ивaнĸa Bъжapoви бяха почетени с приветствен адрес от кмета на Дупница за 71 гoдини cъвмecтeн живoт. За дългия и благополучен фамилен живот дългогодишните съпрузи споделят, че са нужни единодушие, схващане и доверие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР