София. Техническият университет е територията на младостта, знанието и желанието

...
София. Техническият университет е територията на младостта, знанието и желанието
Коментари Харесай

Председателят на парламента Цвета Караянчева: Техническият университет е територията на младостта, знанието и желанието за просперитет

София. Техническият университет е територията на младостта, знанието и желанието за разцвет. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на откриването на академичната година в Техническия университет в София, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Председателят на Народното събрание поздрави преподавателите и студентите и им пожела сполучлива образователна година.
„ За мен е изключително вълнуващо да бъда през днешния ден тук, тъй като това е моят университет, който съм приключила преди повече от 20 години ", означи Цвета Караянчева. Тя уточни, че през годините Техническият университет е запазил университетския си дух, усъвършенствал е материалната си база, а образователните му стратегии се равняват по тези на най-развитите институти и университети в Европа и в света. „ Вашите преподаватели дават всичко от себе си, с цел да може Вие след време с горделивост да излезете от тук и да помогнете на стопанската система на България ", обърна се тя към студентите.
„ Ако обучение, законодателна и изпълнителна власт не вървим дружно, няма по какъв начин да реализираме триумфа, нужен за нашата страна ", съобщи Цвета Караянчева. „ Уверявам Ви, че сътрудниците ми народни представители осъзнават своята отговорност и са подготвени да работим дружно, с цел да издигнем на ново равнище българското обучение и просвета ", акцентира Цвета Караянчева. Тя изрази признателност към преподавателите за техните старания, професионализъм и воля, които влагат в работата си със студентите и за техния принос за развиването българската просвета.
„ Постъпили сте вярно, когато сте избрали Техническия университет, учете, събирайте с цялостни шепи опита, който Ви дават Вашите преподаватели и се реализирайте в Родината си ", обърна се Цвета Караянчева към студентите. „ Вие сте най-големият капитал на България ", акцентира още тя.
Преподавателите, гостите и студентите бяха поздравени с осъществяване на Ансамбъла за национални танци на университета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР