София. Тази година София Филм Фест предлага филми, специално адаптирани

...
София. Тази година София Филм Фест предлага филми, специално адаптирани
Коментари Харесай

София: Тази година София Филм Фест предлага филми, специално адаптирани за хора със зрителни увреждания

София. Тази година София Филм Фест предлага филми, особено приспособени за хора със зрителни увреждания. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . XX-ят София Филм Фест продължава своята обществена идея - всички хора да имат еднакъв достъп до прожекциите на фестивала. Инициативата се организира за повторно в България.
Най-новата творба на режисьора Вим Вендерс - филмът „ Потапяне “, ще бъде показан с дублаж онлайн за хора с нарушено зрение в Дома на киното на 26 март от 16.00 часа. Главните функции във кино лентата са поверени на носителката на Оскар Алисия Викандер и обичания, обаятелен и надарен Джеймс Макавой. „ Потапяне “ е любовна история, която показва изцяло другите светове на двамата основни персонажи Даниел и Джеймс. Те се срещат инцидентно в далечен хотел в Нормандия, където и двамата се приготвят за своите рискови задачи.
Предвидено е и особено в допълнение събитие след прожекцията. Платформата за фотокниги ПУК! ще показа три книги, които изследват слепотата по друг метод. Акцентът на събитието ще бъде книгата на френскят концептуален актьор Sophie Calle - Blind (изд. Actes Sud, 2012). След края на кино лентата публиката ще има опция да се допре до историите на незрящи хора, описващи образните им мемоари и снимани от Софи Кал. Хората, които владеят брайловата писменост на британски, ще прочетат историите непосредствено от книгата, която ще бъде разполагаем във фоайето на Дома на киното. Някои от най-интригуващите истории ще бъдат изчетени на глас на незрящата аудитория.
Филмът,,Потапяне “ е приспособен с помощта на Вериги оптики Joy Optics & Grand Optics, госпожа Мария Константинова - административен шеф на Easy Pay и Доли медия студио.
Кучета водачи са добре пристигнали в Дома на киното на 26 март. Билетите за хора с увреждания са на преференциална цена от 5 лева За останалите фенове важат общоприетите цени в границите на София Филм Фест – 9/7 лева
София Филм Фест е част от Календара на културните събития на Столична община.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР