София. Тази година Община Ямбол и Фондация Сити парк фест“

...
София. Тази година Община Ямбол и Фондация Сити парк фест“
Коментари Харесай

Коледният базар на община Ямбол ще се проведе от 3 декември освен ако няма усложняване на епидемиологичната обстановка в страната

София. Тази година Община Ямбол и Фондация „ Сити парк фест “ сплотяват старания за организирането на Коледен базар в централната част на града. Събитието ще се организира от 3 декември 2021 до 2 януари 2022 година, в случай че не се усложни епидемиологичната конюнктура. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .

Община Ямбол утвърди провеждането на това мероприятие, с цел да има празнично въодушевление и по-добра атмосфера в града.

Припомняме, че екипът на „ Коледен Базар Ямбол ” е подготвил доста изненади. Сред тях са тематична декорация и празнични украшения на територията на базара, специфичен макет на Рождество Христово, коледни къщички, предлагащи разнообразни артикули, сгряващи питиета, вкусни лакомства и ръчно направени сувенири и подаръчета, както и открита сцена с развлекателна стратегия.

Радостта от празничните дни няма да подмине и най-малките гости на базара – за тях са планувани въртележки, игри с награди и специфична работилничка с поща на Дядо Коледа, където всеки ще може да се снима и да изпрати своето писмо с стремежи до Добрия дъртак.

За да се случи всичко това, Община Ямбол дава място в обсег от бишето заведение в кино „ Вапцаров “ до постройката на КИЦ „ Безистен “.

След привършване на празничните мероприятия съорганизаторите от Фондация „ Сити парк фест “ ще изградят за тяхна сметка детска площадка на стойност 20 000 лв. по план, утвърден от Община Ямбол, на посочено място в града.

Във връзка със запитвания за приходите, които Община Ямбол е осъществила по време на Коледния базар в предходните години, публикуваме информация за сумите, които са постъпили от събрани от търговците такси:
-през 2017 година: 2167 лева;
-през 2018 година: 921 лева;
-през 2019 година: 9948 лв. /рязък скок по отношение на предходните години/.
Коледен базар през 2020 година не беше проведен заради изключителна епидемиологична конюнктура и наложените ограничавания в страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР