София. Тази година е знаменателна за нашата партия. Освен, че

...
София. Тази година е знаменателна за нашата партия. Освен, че
Коментари Харесай

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов: Димитър Благоев е пример за подражание и вдъхновение за поколения българи

София. Тази година е знаменателна за нашата партия. Освен, че през днешния ден означаваме 165 години от рождението на Димитър Благоев, скоро ще честваме и 130-ата годишнина на делото на живота му – основаването на проведеното социалистическо придвижване в България. Животът и сътвореното от него е образец за подражателство и ентусиазъм за генерации български комунисти, социалисти и социалдемократи. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов по време на формалното честване на 165-ата годишнина от рождението на създателя на проведеното социалистическо придвижване в България, което се организира в къщата-музей на Дядото в Банкя, оповестиха от пресцентъра на БСП-София .

„ Образът, който построява Дядото е на поредна, безкомпромисна и праволинейна персона. Нека не забравяме, че Благоев е фигура с интернационално значение за развиването на социализма като доктрина и процедура в края на 19-и и началото на 20 век “, посочи водачът на столичните социалисти.

„ Имаме цялостното съображение да се гордеем, че сме партията почитател и покровител на социалистическите хрумвания у нас и през 21 век. Наш дълг е, в случай че желаеме да се назовем същински почитатели на Благоев, да работим и да се борим за народна власт, която да подсигурява обществена правдивост, превъзмогване на неравенствата и справяне с бедността “, съобщи Паргов.

По думите му през днешния ден Българската социалистическа партия и левицата са изправени пред нови провокации. „ Да покажем и потвърдим, че не някой различен, а ние, през последните няколко мандата на Народното събрание, отстоявахме потребността от смяна на модела на ръководство на страната. По разпоредбите на систематичните партии – със законодателни начинания и оферти, с дейна работа в локалните органи на ръководство – общинските препоръки. Невярно и непочтено е някой, който е яхнал вълната на популизма, да дава оценки за стореното от нас до момента “, сподели Калоян Паргов.

„ Да, на 4-ти април жителите ни отредиха третото място на парламентарните избори. Това се случи и през 2001 година. Но дано си напомним къде са в този момент двата политически субекта, който тогава ни изпревариха в електоралните желания – единият (НДСВ) е в политическото несъществуване, а другият (СДС) е нищожен придатък към отиващите си някогашни ръководещи от ГЕРБ “, означи той.

Според него през днешния ден е значимо да си напомним думите на Благоев, че „ силата на партията зависи освен от количеството на нейните членове, а на първо място от тяхната разсъдливост и готовността им да работят, според общоприетия проект и общите решения на своята партия “.

„ Длъжни сме да продължим делото, което е заченато преди 130 години от Благоев и неговите съратници на Бузлуджа. Да потвърдим, че нашите хрумвания, правила и политики, които предлагаме са най-подходящи и най-адекватни на актуалните международни процеси и трендове “, съобщи Паргов. Той добави, че в изискванията на световна здравна и икономическа рецесия потребността от съпричастност, взаимност и взаимопомощ са без конкуренция.

„ Все по-ясна стана нуждата от мощното наличие на страната в обществено-икономическите връзки. Борбата за по-добрия утринен ден на България не е приключила, решаващата борба следва на 11 юли “, уточни Калоян Паргов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР