София. Световната и Европейска шампионка за девойки от 2019 година

...
София. Световната и Европейска шампионка за девойки от 2019 година
Коментари Харесай

Отлично начало за Светла Згурова на Световната купа по модерен петобой в София

София. Световната и Европейска шампионка за девойки от 2019 година Светла Згурова направи неповторимо плуване в първата дисциплинираност от полуфиналните квалификации на Световната купа по съвременен петобой, която стартира през днешния ден в София и е Олимпийска подготовка за Токио.

Българката спря хронометрите с 2-ро време от всички 84 състезателки, разграничени в обособени серии. Згурова завоюва своята с резултат - 2:13.14 минути, като остави след себе си Олимпийската шампионка от Лондон 2012 Лаура Асадескайте ( Литва) – 2:23.10 минути и огромната вяра на Русия за злато от Токио Гулназ Габайдилина – 2:13.22 минути.

Така, след първата дисциплинираност от програмата на шампионата Згурова е на второто място във краткотрайното класиране. До края на днешния ден следва фехтовка, тичане и пукотевица ( в квалификациите конната езда не е включена).

Другата ни представителка Ралица Митева също направи положително плуване и приключи с време 2:20.69 минути, което все още я класиране измежду първите 36, които ще вземат участие на женския край в петък.

Като цяло доста мощно начало за участниците в Световната купа, които ще се борят за Олимпийски квоти. Това издание приключва с финалите при мъжете в неделя, а идващия квалификационен шампионат за Игрите още веднъж ще бъде в София в интервала 15-18 октомври.
Отлична оценка за организацията досега получи Българската федерация по съвременен петобой от представителите на Международната централа.

„ Много съм благополучен от плуването на Светла Згурова, а и на Ралица Митева. Сега следва по-трудното за тях до края на квалификациите. Но, аз съм оптимист виждайки тяхното предпочитание и капацитет. Нека първо минат дамите, а от на следващия ден ще приказваме за мъжете, където имаме 7 представители. Виждате времето на открито и изискванията.

На терена в Национална спортна академия вършим и невъзможното да го почистим от снега и да създадем положителни условия за бягането и стрелбата. Имаме голяма палатка под която са подредени целите и състезателите ще могат да се концентрират без проблеми.

Още един път желая да изкажа голямата си признателност към Столична Община за поддръжката. От тях получихме и спомагателни дезинфекциозни тунели през които на всички спортни уреди минават спортистите и техните треньори ”, показа президентът на БФМодерен петобой Андрей Кузманов.

В късния следобяд ефирен екип ще снима последните дисциплини от квалификациите при дамите и репортаж от събитието ще бъде излъчен по контракта на UIPM с телевизионния колос Евроспорт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР