София. Столичната община реализира пилотен проект за намаляване на загубите

...
София. Столичната община реализира пилотен проект за намаляване на загубите
Коментари Харесай

Столичната община реализира проект за намаляване на загубите от вода

София. Столичната община осъществя пилотен план за понижаване на загубите от вода в административни и промишлени обекти посредством контролиране на налягането. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . В началото на 2021 година Столична община взаимно с проф. доктор Ганчо Димитров и Кюбико ООД със съдействието на UDIH – хъб за цифровизация на комуналните услуги, стартираха самодейност за проучване на потреблението на вода в част от най-големите общински потребители. За задачата в шест обекта на столичния Автотранспорт и Електротранспорт бяха конфигурирани дейта логери и датчици за налягане с висока периодичност на запис на данните.

От събраната информация беше открит висок, непрекъснат разход на вода в часови шпации без дейна активност в обектите. В същото време измерванията демонстрираха, че налягането на водата в трите обекта варира от 4,7 бар до 6,2 бар при нужни към 3,0 бар.

За оптимизация на потреблението и понижаване загубите на вода в три от обектите – Трамкар връзка 2, Гараж Дружба – питеен тръбопровод и Тролейбусно хранилище Надежда бяха инсталирани регулатори на налягането. И в трите обследвани здания налягането беше намалено до 3,3 бар. В резултат на подхванатите дейности междинният денонощен разход на вода във всеки един от обектите беше понижен с до 30%.

Полученото понижение на загубите на вода в трите пилотни обекта, демонстрират огромната успеваемост на приложеното решение за оптимизация на потреблението и понижаване на физическите загуби посредством контролиране на налягането на водата.

Кристиан Кръстев, зам.-кмет в направление „ Транспорт и градска подвижност “ в Столичната община, разяснява: „ Използването на новаторски технологии за възстановяване на успеваемостта на всички общински сдружения е приоритет за Столичната община “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР