София. Стоиците милиони и милиарди, които се събраха в бюджета

...
София. Стоиците милиони и милиарди, които се събраха в бюджета
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов за контрабандата на цигари: Стоиците милиони и милиарди, които се събраха в бюджета са факт

София. Стоиците милиони и милиарди, които се събраха в бюджета са факт. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на представянето на резултатите от 2-ро тримесечие на 2018 година за трендовете и равнищата на противозаконната търговия с цигари и изследването на пазарните опаковки, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Направихме извънредно сполучливи реализации в чужбина с Европол и партньорски служби. Там изпращаха български заготовки - тютюн, консумативи. В Испания направихме няколко реализации – големи заводи за милиони евра. От 2016 година 16 заводи в Европа са осъществени по интернационалния продан и двустранното съдействието сред службите. Повече от година и половина преследваме тези заводи и не можем да стигнем до тях. Оказа се, че работят извънредно подмолно. Докарват служащи от Молдова и Украйна “, съобщи Борисов и изясни, че са били оборудвали помещение, където служащите спортуват, хранят се и не излизат. „ След като произведат, ги връщат назад. След това продукцията се осъществя от други хора. По същия метод се работи за горивата, месата и захарните произведения. От самото начало прокурорът е вътре в следствието. Не ме учудва, че към този момент сме под 10%. Мисля, че в идващите месеци ще ги задържим. Когато парите са вътре в бюджета, даже и най-хубавите анализатори и критици не могат да го отчетат. Това е пряк удар против корупцията, тъй като тези пари десетилетия наред замърсяваха политическата среда “, акцентира министър председателят.
Градовете, в които се регистрират най-високи равнища на контрабандни цигари, са: Хасково – 15,3%, Велико Търново – 13,3%, Плевен – 10,7% и Перник 10%.
Отчита се забележителен спад в разпространяването на нелегално популяризираните цигари в Свиленград, който до момента постоянно е бил водещ и е достигал равнища до 44%.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР