София стана домакин на международни експерти, в сферата на правото,

...
София стана домакин на международни експерти, в сферата на правото,
Коментари Харесай

Проведе се голяма международна юридическа конференция в София

София стана хазаин на интернационалните специалисти, в областта на правото, от целия свят. Конференцията е част от годишната стратегия на „ TAG Alliances “ – интернационална мрежа на самостоятелни адвокатски, счетоводни и одиторски адвокатски фирми, която има членове в над 100 страни. Старт на семинара се даде от вицепрезидентa на организацията – Мелиса Атиша, която разкри бъдещите проекти за разгръщане на организацията в международен мащаб и нейните цели в областта на обмена на опит и съдействие, както и в киберсигурността, която е от голямо значимост за всички членуващи в мрежата. Стамен Янев от Българската организация за вложения, посрещна задграничните посетители, запознавайки ги със страната, опциите за вложения в нея и секторите, които се обрисуват като най-големи и плодородни, измежду които автомобилния и аутсорсинг. „ Бързият и първокласен интернет в страната е атракция за задграничния бизнес. Виждаме наклонност, от ден на ден младежи и вложители да избират София, с цел да започват своя бизнес, а градът се подрежда след Лондон и Берлин като желан стартъп хъб “, показа Стамен Янев.

„ България може да предложи доста на задграничните вложители. Наблюдаваме голямо оживление в аутсорсинг бранша. За 2013г. той заема 2,9% от Брутният вътрешен продукт, за 2017г. е достигнал 5% или 2,1 милиарда евро, а прогнозите за 2021г. са за 8% или 4 милиарда евро. “, добави Анна-Мари Виламовска, Изпълнителен шеф на Българската аутсорсинг асоциация. „ Секторът у нас се трансформира от локално насочен в народен. Наблюдаваме наклонност, при която фокусът се измества от София, където е разположен 80% от аутсорсинг бизнеса в България, и от Пловдив и Варна – надлежно с 13%, към градовете Велико Търново, Русе и Бургас. “

Адвокатите Станислав Николов и Нора Кючукова от „ Попов, Арнаудов и сътрудници “, допълниха картината за капацитета на България за вложения и бизнес. „ Да регистрираш сдружение в България е извънредно лесна задача, с помощта на държавната ни политика. Стартовият капитал и регистрационните такси, нужни за задачата, са дребни, а периодите – доста къси, в границите на няколко дни след подаване на нужната документи “, съобщи Нора Кючукова. „ Данъците в страната са ниски и постоянни, което дава спокойна среда за развиването на бизнесите – плоският налог върху приходите остава неизменен от 2008г., а Данък добавена стойност – от 1999г. Те освен са признати преди десетилетия, запазвайки непоклатимост до през днешния ден, само че също по този начин са извънредно ниски, съпоставени с тези в Европа “, добави Станислав Николов. Балканската вероятност беше прегледана по време на модерирания от юрист Сибина Ефтенова панел с участници от Румъния, Македония, Хърватска и България, а акцентите в нея бяха дигитализацията, обществените и бизнес е-услуги, както и обмяната на опит и експертиза измежду юристите в района. „ България е една от страните в Европа с най-хубаво покритие и скорост на интернет мрежата в огромните градове, с най-вече сертифицирани IT експерти, а също и с едни от най-хубавите хакери – в това число „ бели ”.

Позитивна наклонност е сполучливото развиване на нови хрумвания и артикули в областта на блокчейн, биометрията, мобилните игри ” показа юрист Бенислав Вътев от „ Попов, Арнаудов и сътрудници “, който беше един от панелистите. Пред забавни благоприятни условия е изправена Македония, където вложенията се насочват към един нетрадиционен бизнес – този с канабис. „ Това от своя страна ще внесе в страната доста нови технологии от Съединени американски щати, Канада и Холандия, както при предлагането на услуги, по този начин и в рекламния и информационен бизнес “, показа Владимир Боцевски от Čakmakova Advocates. Финалът на конференцията мина под мотото на глобите на Съединени американски щати. „ Средата е извънредно динамична. Юристите в страната би трябвало да наблюдават и съблюдават регулации, наставления, тълкования и рекомендации от три контролни органа, а тази задача постоянно се усложнява от президента ни, който взима непредвидими политически и стопански решения, в една така и така непрекъснато изменяща се среда.

Това може да съставлява изключително усложнение за тези от нас, а също и за тези от вас, които работят с интернационалните клиенти “, съобщи Робърт Слак от Kelley Drye & Warren LLP от Съединени американски щати. „ Все по-често виждаме наказания, които се постановат от страна на Съединени американски щати към лица, компании и страни на други територии, и в това число в Европа. Това в общите случаи се дължи на бизнес покупко-продажби със страни под ембарго или в черния лист на Съединени американски щати, а от време на време повода за наложена глоба може просто да е потреблението на щатски долари на даден стадий от договорката “. Конференцията показа най-актуалните проблеми в света, пред които са изправени бизнеса и в конкретика юристите. Решението за тях, както в районен, по този начин и в световен мащаб, е обменът на опит сред експертите, експертна поддръжка на бизнеса и новаторски метод. Следващата конференция на TAGAlliences ще се състои в Лондон по-късно през 2019г. „ Попов, Арнаудов и сътрудници “ е единствената адвокатска фирма в България, припозната от интернационалната мрежа като юридически сътрудник в страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР