София. Спортните танци са един прекрасен начин не само децата

...
София. Спортните танци са един прекрасен начин не само децата
Коментари Харесай

Людмила Томова, СК „Надежда“: Спортните танци са прекрасен начин децата да се развиват физически и музикално

София. Спортните танци са един прелестен метод освен децата да се развиват физически и музикално, само че и да се научат да поддържат връзка с другия пол в най-ранна възраст. Това сподели в изявление за предаването „ Перничани – потомците на Кракра “ на Радио „ Фокус “ Людмила Томова, началник на Спортен клуб „ Надежда “.
„ Децата се научават да са толерантни към отсрещния пол, да схващат разликите. От доста дребни се научават да зачитат тази разлика. И даже единствено да се научат по какъв начин да поддържат връзка между тях на тази дребна възраст е отлично. Освен това ние учим 10 танца - 5 латиноамерикански и 5 общоприети, това уголемява кръгозора на децата. Те се допират до различен тип просвета, научават се да се обличат по друг метод: стандартите танци с един тип костюми, латиноамериканските с различен тип костюми, развиват възприятието за хармония. Момчетата се учат по какъв начин се носи панталон, елек и фрак. Дори единствено това едно момченце да научи – по какъв начин се носи фрак, какво подхожда към него, какви обувки се носят, всичките тези неща ми се коства, че в днешно време няма къде на друго място да го научат. И по-късно децата, които са по-изявени, по-талантливи, по-работещи с родителите, които са зад тила ни, към този момент развиват и по-високо спортно майсторство “, разяснява Людмила Томова.
По думите ѝ децата, възрастовата граница на децата, които идват да се запишат е все по-ниска. „ Първите години, когато започнах да се занимавам с тази активност, момиченцата и момченцата бяха на възраст 7-8-годишни, дори по-големи - средношколци. Сега все по-ниска става възрастовата група, има и 4-годишни.
Все повече мои някогашни танцьори се връщат в клуба със личните си деца “, описа ръководителят на Клуба по спортни танци в Перник Людмила Томова.
Росица АНГЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР