София. Смешен е този плач за актуализация на бюджета, който

...
София. Смешен е този плач за актуализация на бюджета, който
Коментари Харесай

Деница Сачева, ГЕРБ: В краткия живот на това Народно събрание президентът се интересуваше само от Изборния кодекс и всички знаете беше приет той

София. Смешен е този рев за актуализация на бюджета, който чуваме непрестанно. Всички заплащания са обезпечени през Закона за държавния бюджет и през Закона за държавното публично обезпечаване. В късия живот на това Народно заседание президентът нито един път не прикани за актуализация на бюджета. Напротив – интересуваше се само и единствено от Изборния кодекс и всички знаете беше признат той и по какъв начин беше оповестен. Това съобщи някогашният обществен министър в кабинета на Бойко Борисов и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Деница Сачева по време на брифинг по отношение на изявленията на президента Румен Радев в изявление за БНР, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . „ За една нощ, даже авансово, преди датата на Държавен вестник. Ние предложихме държавно управление и в случай че то беше подкрепено, щеше да има актуализация на бюджета “, акцентира Сачева.

Тя разяснява, че е имало опция конституционно болшинство от 165 депутата да сформира държавно управление и, в случай че са смятали, че това е толкоз значимо и без актуализация на бюджета не може да се работи, да го създадат. „ Нещо повече, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи да има държавно управление с няколко съответни задания, една от които да бъде актуализацията на бюджета. Нищо от това не се одобри и не се случи. Въпреки това, единствено 12 часа след встъпването на служебното държавно управление в служба, разгласи, че ненадейно е намерило 318 милиона лв. и ще може да обезпечи добавките за пенсионерите в размер на 50 лв. във времето, в което ще работи това държавно управление “, съобщи Сачева.

Според нея не може да се приказва, че бюджетът е продънен, че хазната е празна, че има потребност от актуализация, откакто 318 милиона лв. бяха открити безусловно за една нощ. „ Ние бяхме упреквани за това, че тези 50 лв. са предизборно пазаруване на гласове от пенсионерите. Ако би трябвало да влезем в тази предизборна изразителност, защото предизборната акция на господин Радев за президентските избори върви още от преди акцията за предходните парламентарни избори, разумният въпрос към него е купува ли той гласовете на българските пенсионери с тези 50 лв., които им даде обещание в границите на мандата на това служебно държавно управление? “, попита Деница Сачева.

Относно Плана за възобновяване и резистентност Сачева изясни, че той не е на държавното управление на ГЕРБ, а е на българската страна и общество. „ И това, че президентът има 6 плана, за които непрестанно лобира, това не е причина да приказваме, че този проект не е добър “, безапелационна бе тя.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР