София. Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и представители

...
София. Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и представители
Коментари Харесай

Служебният министър Стойчо Кацаров и пациентски организации обсъдиха към Министерството на здравеопазването да бъде създадена дирекция за правата на пациентите

София. Служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров и представители на пациентски организации разискаха основаване на дирекция за правата на пациентите към Министерството. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването . На срещата участваха представители на Националната пациентска организация, пациентска организация „ Заедно с теб “, Сдружението за развиване на българското опазване на здравето, Националния алианс на хората с редки заболявания, съдружие „ Ретина България “, Асоциацията на родителите на деца с епилепсия, Българската асоциация за протекция на пациентите, асоциация „ Диабет “, Асоциацията на пациентите с автоимунни болести, съдружие „ Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония “, Асоциацията на пациентите с бъбречни болести. До дни на уеб страницата на Министерството на здравеопазването ще бъде оповестен за публично разискване план на организационен устав на институцията.

По думите на доктор Кацаров дирекцията ще бъде ангажирана с това да предлага, организира и проучва политиките по повод правата на пациентите. На структурата ще се разчита и за експертна работа по нормативната и поднормативната уредба, касаеща бранш „ Здравеопазване “. От пациентските организации предложиха бъдещата дирекция да се занимава и с медиация при зародили разногласия сред засегнатите страни в бранша. В рамките на срещата акцент беше подложен и върху тематиката за навременната противоположна връзка по постъпили в министерството пациентски сигнали.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР