София. Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова

...
София. Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова
Коментари Харесай

Търсят се варианти за решаване на проблема с качеството на водата в Брестовица

София. Служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова се срещна с кмета на община Родопи Павел Михайлов, с който разиска разновидности за решение на казуса с качеството на водата в с. Брестовица, подбуден от високото наличие на манган в нея. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството .

В срещата участваха също заместник-министър Захари Христов, представители на политическото управление на министерството, ръководителят на Управителния съвет на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД Иван Иванов, както и Росица Влахова – основен специалист в общината.

Предвижда се прецизиране на нужните за осъществяване действия и правене на количествено-стойностна сметка като се търсят законови благоприятни условия за осъществяване на нужните процедури при съкратени периоди за по-бързото справяне с водния проблем за жителите на с. Брестовица. Приоритетна задача е определянето на най-замърсените с манган сектори от водопроводната мрежа на обитаемото място.

Участниците в срещата се сплотиха към решението до края на другата седмица да се направи самостоятелен разбор на водата в селото, деклариран от община Родопи. Отново в края на идната седмица би трябвало да бъде изработен и проект за цялостно решение на казуса с правене на нов план.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР