София. Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на

...
София. Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на
Коментари Харесай

Информационни дни за трудовите и социалните права на български граждани ще се проведат в Кипър

София. Службата по трудови и обществени въпроси на Министерството на труда и обществената политика към Посолството на България в Никозия провежда осведомителни дни за българската общественост в Кипър. Те ще се проведат на 5 юли в столицата Никозия и на 7 юли в град Ларнака, оповестиха от МТСП.
По време на срещите сънародниците ни ще могат да получат консултация за процедурите при кандидатстване за осигурителни компенсации по българското и кипърското законодателство при съществуване на осигурителни интервали в Кипър и България. Ще бъде предоставена информация за практическите стъпки за потвърждаване на осигурителни интервали за безработица и пенсия, както и за здравните права при завръщане в България. Всички присъстващи ще имат опция да получат подпомагане и по самостоятелни проблеми.
На осведомителния ден в Никозия ще участва и господин Мариос Димитриадис, представител на Служба " Социално обезпечаване " в Министерството на труда, обществените услуги и общественото обезпечаване на Кипър, който е експерт по пенсионни въпроси за стаж и възраст, компенсации за неработоспособност и използване на Европейските регламенти за съгласуваност на системите за обществена сигурност.
Информационните дни ще се проведат на следните адреси:
5 юли 2022 година от 9 до 13 ч. – 13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia (в постройката на посолството)
7 юли 2022 година от 9 до 13 ч. – 87, Konstantinou Kalogera Antigoni crt, office 3, Larnaca.
За присъединяване в осведомителните дни се изисква авансово записване. За задачата българските жители би трябвало да се свържат със Службата по трудови и обществени въпроси в Никозия на е-поща [email protected] или телефон 0030 210 674 4680.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР