София. Скандалните ангажименти на България от подписаното споразумение с Газпром“

...
София. Скандалните ангажименти на България от подписаното споразумение с Газпром“
Коментари Харесай

Христо Казанджиев, „Републиканци за България“: Скандалните ангажименти на България от подписаното споразумение с „Газпром“ трябва да излязат на бял свят

София. Скандалните задължения на България от подписаното съглашение с „ Газпром “ би трябвало да излязат на бял свят. Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Христо Казанджиев, газов специалист и претендент за депутат за 24 МИР-София и за 25 МИР-София за Политическа партия „ Републиканци за България “, която е под номер 21. Той изрази убедеността си, че има подобен подписан документ по отношение на пътната карта за развиване на газопреносната мрежа в България и е подписана с „ Газпром “ от Теменужка Петкова.

Той е безапелационен, че е належащо служебния министър на енергетиката да обезпечи съглашението или да се обърне към „ Газпром “ и да обезпечи нелицеприятния за България документ. Според него Меморандумът е прикрит от някогашния министър на енергетиката Теменужка Петкова. Абсурдно е тя да не знае къде е наречения от нея „ работен документ “, твърди специалистът.

„ Твърденията на госпожа Петкова, че това е работен документ са извънредно несъстоятелни, тъй като вследствие на този документ имаме правни последици: изменена енергийна тактика на България, променен 10 годишен проект за развиване на системата от газопроводи на „ Булгартрансгаз “ и иницииране на план с голям бюджет. Тези изказвания на Петкова са най-малкото глупави. Разочарован съм от интелекта на тази жена. Още повече, че в случай че се обърнем към министъра на външните работи на Унгария Péter Szijjártó, който недвусмислено сподели, че това са правно обвързващи съглашения, които подсигуряват реализацията на плана „ Турски поток “. Всякакви изказвания в противоположното са несъстоятелни “, добави той.

Казанджиев изясни с какво тъкмо е ангажирана страната ни съгласно въпросната пътна карта.

„ В резултат на този документ България се ангажира с непостижима инвестиция за стопанската система си, изключително за държавната част от енергетиката. Ангажира се с реализацията на план, който обезпечава голямо преимущество за пазара на съветски природен газ на територията на България и лишава българските консуматори от Северозападна България от опция за газификация – нещо, което е обещавано от редица държавни управления през последните 10 години. Много е евентуално следствията за България да бъдат и по-тежки, стига да се даде публичност на този документ, който е позор за България “.

Документът би трябвало да бъде обезпечен на българското държавно управление, прикани Христо Казанджиев.

Цоня СЪБЧЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР