София ще разреди 20% от линиите на градския транспорт поради

...
София ще разреди 20% от линиите на градския транспорт поради
Коментари Харесай

София разрежда 20% от линиите на градския транспорт

София ще разреди 20% от линиите на градския превоз заради спад на пасажерите с 30% поради пандемията и неприятни финансови резултати на Центъра за градска подвижност. Признанието на Столична община пристигна в понеделник часове откакто гражданската самодейност “Спаси София” сигнализира за " на-драстичното орязване на градския превоз от последните 10 години ".

“Основни и натоварени линии като рейсове 83, 94, 111, 120 и 280 и тролеи 1, 2, 6, 9 са орязани, като най-драстично са понижени трамваите по линии 20 и 22, където се отстраняват по пет трамвая от всяка линия”, уточни групировката на Борис Бонев.

От “Спаси София” считат, че това е неправилно решение, което " ще изгони така и така дребното останали пасажери в градския превоз ".

“Хората ще чакат по-дълго по спирките и ще се возят в препълнени транспортни средства измежду пандемия. Разписанията на основните линии в София и досега бяха неуместни за толкоз огромен град, само че с това в допълнение понижаване градският превоз става негоден. Йорданка Фандъкова по този начин и не разбра, че с увеличението на интервалите и времето за очакване пасажерите се отхвърлят да употребяват градския превоз и това ще докара единствено до повече коли по улиците на София”, прибавят оттова.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР