София ще разреди 20% от линиите на градския транспорт поради

София ще разреди 20% от линиите на градския транспорт поради ...

София разрежда 20% от линиите на градския транспорт


София ще разреди 20% от линиите на градския транспорт поради спад на пътниците с 30% заради пандемията и лоши финансови резултати на Центъра за градска мобилност. Признанието на Столична община дойде в понеделник часове след като гражданската инициатива “Спаси София” алармира за "на-драстичното орязване на градския транспорт от последните 10 години".

“Основни и натоварени линии като автобуси 83, 94, 111, 120 и 280 и тролеи 1, 2, 6, 9 са орязани, като най-драстично са намалени трамваите по линии 20 и 22, където се премахват по пет трамвая от всяка линия”, посочи формацията на Борис Бонев.

От “Спаси София” смятат, че това е погрешно решение, което "ще изгони и без това малкото останали пътници в градския транспорт".

“Хората ще чакат по-дълго по спирките и ще се возят в претъпкани превозни средства посред пандемия. Разписанията на ключовите линии в София и до момента бяха абсурдни за толкова голям град, но с това допълнително намаляване градският транспорт става неизползваем. Йорданка Фандъкова така и не разбра, че с увеличаването на интервалите и времето за чакане пътниците се отказват да ползват градския транспорт и това ще доведе само до повече коли по улиците на София”, добавят оттам.